Artikuj

CV CESK MILLJA

Curriculum vitae

 

Emer/mbiemer  : Çesk MILLJA

Adresa : rruga Ali Pashë  Gucia,  pallati 96, Apartamenti 12, Tiranë

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Shtetësia: Shqiptare

Data e lindjes : 13 shkurt 1957

Gjinia : Mashkull

Gjendja civile: i martuar me dy femijë

Edukimi

1972-1976 Shkolla e Mesme Ushtarake “Skenderbej” Tiranë

1977-1980 Akademia Ushtarake, Specialiteti Nderlidhje, Tiranë

2002-2004 Akademia e Mbrojtjes, Tiranë

Eksperienca ne punë

1981-1982 Komandant Toge Nderlidhjeje në Brigadë Këmbësorie, Shkodër

1982-1984 Shef Shtabi i Batalionit të Nderlidhjes ne Divisionin, Shkodër

1984-1994 Pedagog në Katedren e Ndërlidhjes në Akademinë Ushtarake, Tiranë

1994-2000 Shef Sektori i Sistemeve të Telekomunikacionit të Shtabin e Pergjithshme të FA

2000-2002 Drejtor i Drejtorise së Ndërlidhjes e Informacionit në Shtabin e Pergjithshëm të FA

2004-2006 Shef i Monitorimit të Projekteve në Ministrinë e Mbrojtjes

2006-2012 Drejtor i Drejtorisë së Ndërlidhjes e Informacionit në Shtabin e Pergjithshëm të FA

2012-2017 Kolonel në rezerve. Ekspert menaxhimi dhe implementimi sistemesh komunikimi e informacioni.

Kualifikime

1988 Provime Pasuniversitare në Pedagologji në Universitetin Shteteror Tiranë

1989 Provime Pasuniversitare (Arti Ushtarak Operacional Dhe Ndërlidhes) Tradok-Tiranë

1999 Kurs Ndërlidhes , Shkolla Nderlidhje, Shkolla E Nderlidhjes Nato, Latina Itali

2001 Kurs i Larte për Planifikimin Ushtarak, Zyra E Koordinimit Amerikan në MM

2008 Kursin E Larte Te Sigurise Dhe Mbrojtjes, Tiranë

Gjuhet e huaja

Anglisht niveli 3.2.3.2

Publikime dhe aktivitete shkencore

Autor dhe bashkeautor në përgaditjen e leksioneve, metodikave dhe teksteve mësimore në fushën e nderlidhjes dhe telekomunikacionit

Bashkëautor me ekspertë të huaj të Zyres Së Bashkëpunimit Amerikan në hartimin dhe implementimin e studimit C4l ( sistemet e komunikimit dhe informacionit dhe integrimi me NATO-n, për forcat e armatosura)

Projekt manaxher i ndërtimit dhe impelentimit të rrjetit të komunikimit të NATO-s ne Shqiperi. (projekt i zbatuar me NCSA, NATO)

Ekspertize si Antare I Bordit te Komunikimit dhe Informacionit NC3B në NATO(2006-2012)

Drejtues në nje sërë stërvitjesh të përbashketa me vendet antare të NATO-s, zhvilluar në Shqiperi dhe jashtë

 

 

 


 

Shpërndaje:

About The Author